2024 Gözlük Reçetesi Kaç Gün Geçerlidir?

2024 Gözlük Reçetesi Kaç Gün Geçerlidir?

 

2024 Gözlük Reçetesi Kaç Gün Geçerli?

 

Göz sağlığı, birçoğumuz için  en önemli konulardan biri. Göz hastalıklarından bazıları örneğin miyop, hipermetrop, astigmat gibi, görme biçiminde yaşanan kusurlardan kaynaklanıyor. Bu kusurlara sahip olan kişiler de mecburen gözlük kullanmak zorunda kalabiliyor.

 

Optik(numaralı) gözlük satın almadan önce tabi ki öncelikle bir göz doktoru muayenesine gitmelisiniz. Muayene sonucunuza göre, doktorunuzun size yazdığı reçete vasıtasıyla gözlük satın alabilirsiniz.

 

Peki, gözlük reçetesi kaç gün geçerli oluyor? Her yıl olduğu gibi, gözlük kullananların en çok sorduğu ve internette araştırdığı konu tabi ki “2023’te gözlük reçetelerinin kaç gün geçerli olduğu” sorusu.

 

Doktorunuz tarafından aldığınız reçetenin belli bir kullanım süresi bulunuyor. Bu süreye uymanın da bazı kuralları bulunuyor. 2024 Gözlük reçete süresi kaç gündür ve ne kadar sürede alınır gibi sorularınıza cevap arıyorsanız mutlaka yazımızı okumalısınız.

 

 

Gözlük Reçetelerinin Süresi Kaç Gündür?

 

Gözlük reçetesinin süresi kaç gün olarak belirlenmişse, o gün sayısı içinde mutlaka gözlüğünüzü satın almalısınız. Aksi takdirde tarihi geçen bir reçete ile optik gözlük satın alamazsınız. Ayrıca reçete yazdırabilmek için tekrar bir göz doktoru tarafından muayene edilmek zorunda kalırsınız.

 

2024 gözlük reçetelerinin geçerlilik süresi 10 iş günüdür.

 

Doktorunuz tarafından yazılan gözlük reçetesini 10 iş günü içerisinde kullanma hakkına sahip olursunuz.  Devletin optik(numaralı) gözlükler için sağlamış olduğu, SGK hakkından, bu süre içerisinde yararlanabilirsiniz. Bu hak sadece optik(numaralı) gözlükler için geçerlidir. Güneş gözlüklerinde ise SGK hakkı kullanılmaz.

SGK hakkı kullanımınız, 3 yılda bir çerçeve ve cam hakkı olarak yenilenir. Fakat 3 yıldan önce gittiğiniz muayenelerde, eğer cam numaranızda bir değişiklik var ise  gözlük camı satın alma hakkınız 3 yıl beklemeden yenilenmiş olur. Böylece yine,   2024 gözlük reçetesi geçerlilik süresi olan 10 iş günü içerisinde, SGK hakkınızı da kullanarak cam satın alması yapabilirsiniz.

 

2023 gözlük reçetesi geçerlilik süresi olan 10 iş günü içerisinde, bir optik mağazasına gitmeli, optisyeninizin yönlendirmesi ile gözlük çerçevesi ve camınızı yenilemelisiniz.

Süresi geçmiş reçetelere, SGK (devlet desteği) uygulanmamaktadır. Burası herkesin için dikkat etmesi gereken bir husustur. Yukarıda da söylediğimiz gibi 2023 gözlük reçetesi geçerlilik süresi olan 10 iş gününü asla kaçırmamalı ve bu süre içerisinde satın almanızı yapmalısınız.



 

 

 

2024 Lens Reçeteleri Geçerlilik Süresi Kaç Gün?

 

Yukarıda bahsettiğimiz tüm süreçler, çerçeve ve cam reçeteleri için geçerlidir.

 

Gözlük reçetesinin yanı sıra göz doktorları kullanılabilirlik ve tercih  durumunuza göre, size lens reçetesi de yazabilir. Lens reçeteleri ise gözlük reçetelerine göre farklılık gösterir. Süresi gözlük reçetelerine göre daha uzun olan lens reçetesi toplamda bir yıl boyunca geçerliliğini kaybetmez.

 

Numaralı lens kullanıcıysanız, unutmamalısınız ki, reçeteniz olmadan lens alımı yapamazsınız. Lens reçetelerinde son kullanma tarihleri yazılıdır. 2024 lens reçetesi geçerlilik süresi sona erdiğinde yenilenmesi gerekmektedir.

 

 

 

Tüm numaralı (optik) gözlük ve güneş gözlüğü modelleri için optizen.com.tr online sitemize bakabilir ve size en yakın olan mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.

 

Etiketler: 2024 Gözlük Reçetesi Kaç Gün Geçerlidir?
Ağustos 09, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR