Akıllı Gözlük Teknolojisi: Xiomi Akıllı Gözlük

Akıllı Gözlük Teknolojisi: Xiomi Akıllı Gözlük

Akıllı Gözlük Teknolojisi ve Akıllı Gözlük

 

Çok değil bundan sadece 10 yıl önce bile duyduğumuzda şaşırdığımız, olabileceğine inanamadığımız ama teknolojinin ilerlemesiyle hayatımıza giren o kadar çok teknoloji var ki. Bu inovasyonlar sayesinde geliştirilen giyilebilir teknoloji ürünleri, artık hayatın her alanında bizimle.

İşte akıllı gözlük de, inovasyon harikası giyilebilir teknoloji ürünüdür. Akıllı gözlük üstünde yapılan çalışmalar her ne kadar çok eskiye dayansa da, akıllı gözlük kelimesini ilk duymamız, 2013 yılında tanıtılan Google Glass ile başlıyor.

 

Google Glass Akıllı gözlüklerin ilk çıkış amacı, akıllı telefonların yapabildiği her işlemi gerçekleştirmesini sağlamaktı. Göz hizasında bulunan saydam plastik bir ekran sayesinde, kişi hem normal çevreyi görebilir, hem de hem de online bilgi alabilmektedir. Bu da cep telefonu ekranını gözünüze takmak gibidir aslında.

 

Akıllı gözlükler, akıllı saatler ve giyilebilir fitness cihazları gibi verileri takip ederken, gelen metin mesajları veya telefon çağrılarını maksimum rahatlık için doğrudan lens üzerinde yayınlar ve bizim görmemizi sağlar.

 

Akıllı gözlükler de optik ya da güneş gözlükleri gibi yüze takılır, ancak bilgileri görüntülemek için teknolojiyle beslenmiştir. İlk denemenizde rahatsız edici olabilir, ancak metin gözünüzün kolayca okuyabilmesi için yukarı-aşağı ölçeklenir ve çözünürlüğü optimize ederek mesafenin yakın olmasından kaynaklanan rahatsız ediciliği ortadan kaldırır.

 

 

Akıllı Gözlük Teknolojisinde Neler Var?

 

Akıllı gözlük teknolojisi sayesinde, arka plandaki data sisteminden verileri çekerek, kişinin gözünün önünde bir bilgisayar ekranı yaratılır. Verilere çok hızlı ulaşılabildiği için, bilgiye ulaşma süresi kısalır böylelikle günlük rutinimizde işlerimiz daha kolay ve hızlı bir şekilde halledebiliriz.

 

Akıllı gözlükleri günlük hayat akışımızın bir çok yerine rahatça entegre edebiliriz. Araba kullanırken, yürüyüş ya da koşu yaparken, yemek yaparken ya da yerken, tek tuşla kullanım kolaylığı ve eller serbest modu sayesinde rahatlıkla telefon konuşmalarınızı yapabilir, maillerinize bakabilir, mesajlarınızı okuyabilirsiniz.

 

Akıllı gözlükler kablosuz bir şekilde bluetooth ile kullanılabildiği için, akıllı cihazlarımızla uyumlu hale gelir, bu sayede akıllı telefonlarda yapabildiğimiz işlemleri kolaylıkla, akıllı gözlük üzerinden de yapabiliriz.

 

 

Akıllı gözlükler iOS ve Android işletim sistemini desteklemektedir, bu sayede akıllı telefonlarımız ile kolaylıkla senkronize olabilirler.

 

Akıllı asistan görevi gören akıllı gözlük modelleri ile akıştaki rutinlerimizi yaparken, dikkatimiz dağılmadan işlerimize odaklanabilmemiz mümkündür. Diğer giyilebilir teknolojiler gibi, vücut hareketlerimizi ve mimiklerimizi algılayabilen, göz takibi yapabilen akıllı gözlükler hayatımızı kolaylaştırmak için tasarlanmıştır. Kaliteli hoparlör ve mikrofonlar ile harika bir müzik deneyimi sunarak keyifli vakit geçirmemize de olanak sağlar.

 

 

Akıllı Gözlüklerin Sahip Olduğu Özellikler Nelerdir?

 

Akıllı gözlükler, UV korumalı camları sayesinde gözlerimizi güneşin zararlı ışınlarından korurlar. Razer, OhO ve FAUNA gibi markalara ait akıllı gözlük modelleri mavi ışık engelleme özelliği ile uzun süreli ekrana maruz kalan gözlerimizi zararlı ışınlara karşı korumaktadır. Polarize camları sayesinde, akıllı gözlüğünüzü hem güneş gözlüğü, hem de gözünüze taktığınız bir cep telefonu gibi kullanabilirsiniz. Uzun pil ömrü sayesinde günlük hayatımızda kesintisiz bir iletişim ve veri akışı sağlar. Ayrıca akıllı gözlükler sert hava koşullarına ve suya karşı dayanıklıdır. Kullanmadığınız zamanlarda otomatik olarak katlanabilen akıllı gözlükler güç tasarrufu sağlamaktadır.

 

Xiaomi Akıllı Gözlük

 

Henüz konsept aşamasında olan ve geçen yıl Eylül ayında lansmanı yapılan Xiomi akıllı gözlük, akıllı gözlükler arasında şu ana kadar ki en iyi görüntüleme deneyimine sahip.

 

 

Xiaomi'nin akıllı gözlüğü genel tasarımıyla bir güneş gözlüğü gibi görünüyor. MicroLED ve optik dalga görüntüleme teknolojisinin birleştirildiği Xiomi akıllı gözlük, bugüne kadarki en iyi deneyimi sunacak. Peki Xiaomi'nin konsept aşamasında olan akıllı gözlüğü nasıl görünüyor?

 

 

 

Xiaomi'nin akıllı gözlükleri, yalnızca 51 gram ağırlığa sahip. Ekranında bildirim gösterebilen, arama yapabilen, fotoğraf çekebilen ve gerçek zamanlı metin çevirisi yapabilen Xiomi akıllı gözlük, XiaoAI isimli akıllı asistan ile entegre olarak çalışabiliyor.


Xiaomi akıllı gözlüğünde bir çift mikrofon ve hoparlör kullanılmış. Bu sayede arama yapmak ve gelen aramayı yanıtlamak için akıllı telefonunuza ihtiyaç duymuyorsunuz. Ayrıca gözlüğün üzerindeki 5 MP'lik kamera ile fotoğraf çekimi yapılabiliyor. Dahili Wi-Fi ve Bluetooth gibi özellikleri de sahip Xiomi akıllı gözlük, sahip olduğu dört çekirdekli ARM işlemci ile performans açısından da oldukça güçlü.


Gelişen dünyamızda teknolojik ilerlemeler kaçınılmaz ve bu yenilikleri takip ederek çağa ayak uydurmak, özellikle giyilebilir teknoloji ürünlerini günlük hayatımıza entegre edebilmek, işlerimizin daha kolay ilerlemesine ve zaman kaybını azaltmaya yardımcı oluyor.


Gözlük sektöründeki diğer tüm gelişmeler için optizen.com.tr'deki blog yazılarımızı takip etmeyi unutmayın.

Etiketler: Akıllı Gözlük Teknolojisi: Xiomi Akıllı Gözlük
Ağustos 28, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR