Gözlüklerimizi Neden Kutusunda Saklamalıyız ?

Gözlüklerimizi Neden Kutusunda Saklamalıyız ?

Gözlüklerimizi Neden Kutusunda Saklamalıyız ?

 

Günümüzde teknoloji çağının en büyük sorunu göz problemleridir. Teknoloji ürünlerinin her geçen gün artması nedeni ile göz problemleri de peşinden geliyor. Bu yüzden gözlük ihtiyacımız epey bir şekilde artıyor. Bu sorunlar neticesinde gözlük aldığımızda yanında kılıfını da veriyorlar. İnsanlar bunu yalnızca ürünün kutulanması olarak görebilir. Ancak gözlük kılıfları gözlük kullanımında son derece önemlidir. Gözlük camı düştüğünde kırılacak veya çizilecek kadar hassas bir malzemedir. Gözlüğü çıkardığımızda kılıfı yerine herhangi bir yere bıraktığımızda dikkatsizlik sonucu düşme yada üstüne ağır bir şey koyma sonucu gözlük kırılabilir. Marka gözlüklerinin fiyatları oldukça yüksek oluğundan kişinin cebinde ciddi zararlar meydana çıkar.

 

Her ne kadar gözlüklerde genellikle metal ya da plastik çerçeveler olsa da yüksekten düştüğünde camları kırılacak ya da çatlayacaktır. Ayrıca gözlüklerin güneşe maruz kaldıklarında kaplama renk solması gibi durumlarda çerçevelerde deformasyonlar meydana gelir. Çerçeveler yamulabilir ya da çizilebilir. Böyle bir durumda güneş gözlüğünün yenilenmesi şart olacaktır. Gözlüğe sert bir cismin çarpması, gözlüğe bilinçsiz bir şekilde baskı uygulanması ya da gözlüğün yere düşmesi gibi durumlarda gözlük camları kullanılamaz hale gelir. Gözlük kılıfları camları muhteşem bir şekilde korumayı başarır. Gözlükleri alırken verilen gözlük kutusu aynı zamanda gözlüğün çok kolay bir şekilde taşınmasını sağlayacaktır. Normal şartlarda gözlüklerin direkt olarak çantaya atılması gözlüğe zarar verebilir. bu zararlar gözlüğün çizilmesi,kırılması v.b gibi sorunları meydana getirir. Ayrıca çantaların sıkışması durumunda gözlüklerin kırılma durumu da meydana gelir. Ancak gözlük kutusu kullanılmışsa çantaların başına hangi durum gelirse gelsin gözlük güvenli bir şekilde kalmaya devam edecektir. Gözlüklerin araçlarda taşınması da oldukça zordur. Kişi kılıfı olmadığı için direk koltuğa atabilir ve fark edilmeden üstüne oturabilir bu durumda kırılmasına sebep olur. Ancak gözlük kutusunun olması gözlüklerin istenen her yerde saklanabilmesini sağlamaktadır.

 

 Gözlüklerin uzun ömürlü olmasında bakımlarının düzgün bir şekilde yapılması da son derece önemlidir. Eğer gözlük kılıfları her daim yanınızda olursa bakım işlemlerini de çok rahat bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.Gözlük kullanıcılarının uyguladıkları en yaygın bakım işlemi temizlemektir. Temizlik işlemlerinde hafifçe ıslatılan gözlükler gözlüğün yapısına zarar vermeyecek olan ürünler ile silinirler. Gözlükler kılıflarında taşınırsa sürekli olarak içerisinde özel gözlük temizleme bezleri bulunur. Gözlüklerin kendi temizleme bezleri ile temizlenmesi çok daha sağlıklı bir durumdur. Aksi halde kıyafete silinerek ya da etraftaki herhangi bir bezle silinerek kullanılan gözlüklerde çizilmeler meydana gelecektir. Bu durum da gözlüklerinde daha fazla kullanılamamasına yol açar. Güneş gözlüğü satın alınırken verilen kılıflardan bazıları plastik, bazıları ise deri yapılıdır. Plastik gözlükleri en iyi şekilde koruyan malzemedir. Sert bir cismin plastik kabın üzerine düşmesi sonucu gözlüğe pek bir zarar gelmez nedeni ise sert bir maddeden yapılmasıdır. Deride bu garantinin verilmesi çok mümkün olmaz. Deri kılıflar ise gözlüğü koruduğu gibi kendisini de en iyi şekilde koruyan malzemelerdir. Plastik gözlük kılıflarında çizilme ve deformasyonlar sıklıkla görülür. İnsanlar gözlüklerini koruyor olsalar dahi plastik gözlük kaplarının çizilmiş görüntüsünü beğenmezler. Bu sebeple de plastik kılıflardan uzaklaşacaklardır. Her iki malzemenin de avantaj ve dezavantajları olduğundan bahsedilebilir. Bu sebeple tercih tamamen kullanıcılara bırakılmaktadır. Ama çoğunlukla sert gözlük kılıfları tercih edilmektedir. Güneş gözlüğü için bir kılıf arayışı içerisindeyseniz çok yüksek bedeller ödemek zorunda olmazsınız. Çok uygun fiyatlardan kendiniz için bir kılıf alarak kullanmaya başlama imkânınız olur. Ancak kaliteli ve ciddi şekilde koruma sağlayan bir kılıf almaya kalkarsanız fiyatlarının çok yüksek seviyelere çıkabileceğini görürsünüz Kılıflara yüksek bedeller ödememek için gözlük alışverişlerinizi sitemiz üzerinden yapmanız gerekiyor. Böylece çok kaliteli gözlükler ve gözlük kılıflarını uygun fiyatlarla satın alıp yıllarca kullanmaya devam edebilirsiniz.

Etiketler: Gözlüklerimizi Neden Kutusunda Saklamalıyız ?
Ağustos 29, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR