Güneş Gözlüğü Bakımı Nasıl Yapılır?

Güneş Gözlüğü Bakımı Nasıl Yapılır?

Güneş Gözlüğü Bakımı Nasıl Yapılır?

 

 

Güneş gözlükleri artık yaz-kış her mevsim kullandığımız bir aksesuar. Hatta birçoğumuz için tarzımızı tamamlamak için vazgeçilmez bir parça. Bu sebeple de severek aldığımız güneş gözlüklerini uzun yıllar boyunca kullanmak isteriz.

 

Güneş gözlüğü alırken gösterdiğimiz hassasiyeti, titizliği; gözlüğümüzü kullanırken de göstermemiz çok önemlidir. Çünkü güneş gözlükleri, vücudumuzun en hassas bölgelerinden biri olan gözlerimizde kullandığımız bir aksesuardır.

 

Satın aldığımız güneş gözlüklerini uzun zaman kullanmak istiyorsak, güneş gözlüğü bakımını iyi yapmalı ve gözlüklerimizi özenli şekilde kullanmalıyız. Güneş gözlüğü bakımında öncelikle, gözlüklerimizi çizilmelerden korumalı ve vidalarını ara ara kontrol ettirmeliyiz. Kullanırken ve kullanmadığımız zamanlarda da en sağlam şekilde korumalıyız. Bunun için de güneş gözlüğü alırken ilk iş bir güneş gözlüğü kabı edinmektir. Kullanmadığınız zamanlarda güneş gözlüğünüzü mutlaka kabında muhafaza etmelisiniz. Çoğu kişi özellikle dışarıda kullanmadığı zamanlarda, gözlüklerini masa üstüne koymaya çok yatkındır. Fakat birçok güneş gözlüğü camı çok çabuk toz toplayabilmektedir. Bu tozlarda mendille silme işlemi sırasında camlarda küçük çiziklere sebep olabilmektedir. Bu nedenle güneş gözlüğü bakımı denince ilk aklımıza gelmesi gerekenin, gözlüğümüzü kullanmadığımız zamanlarda mutlaka kabına koymak olduğunu unutmamak gerekir.

 

 

 

Güneş Gözlüğü Temizleme Spreyi Kullanılmalı Mı?

 

 

Özenle seçtiğiniz güneş gözlüğünüzün bakımını da düzenli olarak yapmanız gerekmektedir. Fakat güneş gözlüğü bakımı her malzeme ile yapılmaz. Yanlış kullandığınız malzemeler maalesef ki gözlük camlarınıza zarar verebilir. Dolayısıyla da zarar görmüş gözlük camları da, zamanla koruyuculuğunu yitirerek gözlerimize zarar vermektedir.

 

Güneş gözlüğü bakımı için diğer önemli iki şey de gözlük mendili ve güneş gözlüğü temizleme spreyleridir. Bazılarımız, temizleme spreylerini güneş gözlüğü bakımı için kullanmakta tereddüt eder ama doğru sprey alındığı sürece güneş gözlüğü bakımı için kullanılmasında hiçbir sakınca yoktur. Güneş gözlüğü temizleme spreyi satın alırken ise mutlaka içeriğini kontrol etmeniz gerekir. Gözlük camlarının rengine ve polarize özelliğine zarar verecek içeriklere sahip güneş gözlüğü temizleme spreylerini kullanmamanız gerekir.

 

 

Güneş Gözlüğü Silerken Ne Kullanılmalı?

 

 

Güneş gözlüğü bakımı yaparken, günlük hayatta kolayca ulaşabileceğimiz t-shirt, kazak, ıslak mendil ya da kağıt mendil gibi şeyleri kullanmamanız gerekir. Bu şekilde temizlik sağladığımızda, gözlük camlarımızda küçüklü büyüklü çizikler oluşabilir. Günlük hayatta kullanılan kağıt mendillerin yapısı, güneş gözlüklerini silmeye uygun değildir. Gözlük üzerindeki tozu ve kiri temizlerken gözlük yüzeyine zımpara etkisi yapar ve gözlük üzerinde ince çizikler meydana gelir. Bu çiziklerin sayısı artar ve bir zaman sonra gözlüğünüz net bir görüntü vermemeye başlar.

 

Güneş gözlüğü bakımı için kullanabileceğiniz en uygun ürün, gözlükler için özel olarak tasarlanmış olan temizleme bezleridir. Temizleme bezleri arasından yumuşak ve su tutan yapıya sahip olanları seçebilirsiniz. Gözlük bezlerinizi ise belirli aralıklarla yıkamanız faydalı olacaktır.

 

 

Güneş Gözlüğünü Su ile Yıkamak Sakıncalı Mıdır?

 

 

Güneş gözlüğü bakımında en çok merak edilenlerden biri de, gözlüklerimizi su ile yıkamanın doğru olup olmadığıdır. Güneş gözlüklerini su altında yıkamak, doğru şekilde olduğu sürece herhangi bir sorun teşkil etmemektedir. Akan su altında nazik ve yavaş hareketler ile gözlüğünüzü yıkamak, camlarında bulunan toz ve kirleri temizlemenize yardımcı olarak güneş gözlüğü bakımınıza yardımcı olacaktır. Cam üzerinde fazlaca toz ve kir varsa, temizleme mendili ile silmek camlara zarar verebilir. Bu nedenle hafifçe akan su altında temizlemek çok daha pratik olur. Yıkama sonrasında gözlüklerinizi mutlaka yumuşak bir bez ile kurulamanız gerekir. Gözlük camlarınızı sadece su ile yıkayabileceğiniz gibi köpürttüğünüz bir parça sabun ile de temizleyebilirsiniz.

 

Güneş gözlüğü bakımı esnasında gözlüklerinizi cam ya da sap kısmından tutmamalı, sadece köprü kısmından tutmalısınız. Aynı zamanda gözlük camlarınızı bastırmamaya özen göstermeniz gerekir. Güneş gözlüğü bakımı sırasında kullandığınız su kireçli ise camlarda leke oluşabilir. Bu nedenle suyun kireçli olmadığından emin olmalısınız. Eğer lekelenme olursa tekrar kireçsiz bir su ile durulayabilirsiniz.

 

 

Ultrasonik Temizlik Nedir?

 

Son dönemlerde popüler olan ve hemen hemen bütün optik mağazalarında bulunan, güneş gözlüğü bakımı seçeneklerinden biri de ultrasonik temizlemedir. Bu yöntem güneş gözlüğünüzü temizlemenin en profesyonel yoludur. Güneş gözlüğü bakımınızı evde kendi imkanlarınız ile ne kadar iyi yapsanız da, gözle görülemeyecek kadar küçük toz ve kir parçalarını temizlemek için ultrasonik temizlemeyi tercih edebilirsiniz.

 

Bu cihaz, gözlüğün içinde bulunan su dalgalarını titreştirerek gözlük camında yer alan tozu ve kiri cama zarar vermeden uzaklaştırır. Bu sayede herhangi bir çizik oluşmaz. Gözlük camlarınızda oluşan derin çizikler için ise profesyonel yardım almanız gerekir. Bu çizikleri kendi imkanlarınızla gidermeniz mümkün değildir.

 

 

En ideal gözlüğü alabilmek için optizen.com.tr online sitemizi ziyaret edebilir, güneş gözlüğü bakımı konusunda profesyonel destek alabilmek için de size en yakın olan mağazamıza uğrayabilirsiniz.

Etiketler: Güneş Gözlüğü Bakımı Nasıl Yapılır?
Ağustos 29, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR