Güneş Gözlüklerinde Çerçeve Stilleri

Güneş Gözlüklerinde Çerçeve Stilleri

Güneş Gözlüklerinde Farklı Çerçeve Stilleri: Tarzınıza Uygun Seçim Yapmanın Püf Noktaları

 

Güneş gözlükleri, sadece gözleri zararlı UV ışınlarından koruyan bir ihtiyaçtan öte, aynı zamanda stilinizi tamamlayan önemli bir aksesuardır. Doğru güneş gözlüğü çerçevesi tarzı seçimi, hem yüz şeklinizi en iyi şekilde vurgulamanıza yardımcı olur hem de kişisel tarzınızı yansıtır. Ancak, güneş gözlüğü satın alırken sadece moda trendlerine odaklanmak yerine, yüz şeklinizi ve kişisel tercihlerinizi göz önünde bulundurmanız önemlidir. Bu blog yazımızda, farklı güneş gözlüğü çerçeve stilleri hakkında bilgilere yer vererek, tarzınıza uygun seçim yapmanızı kolaylaştıracak püf noktalara değineceğiz.

 

Klasik Çerçeve Stilleri:

 

Birçok farklı markanın ürettiği, klasik tarzdaki güneş gözlüğü çerçeveleri en çok rastlanan çerçevelerdir. Çoğu kişinin belli, özümsediği ve yıllarca değiştirmediği bir çerçeve tarzı vardır ve bu güneş gözlükleri de bu talebi karşılamak için her zaman ve her yeni sezon da üretilme devam eder. Bazı güneş gözlüğü çerçevelerinin modası hiç geçmez diyebiliriz aslında. İşte klasik çerçeve stilleri bunlara örnektir.

 

Wayfarer: Wayfarer, esas olarak standart plastik çerçeveli güneş gözlüğü şeklindedir. Yuvarlatılmış cam çerçeveleri ile burun üstüne oturan yatay bir çubuğa sahiptir. Çerçevenin üst köşeleri biraz çıkıntı yapar. Ön kısmı çoğunlukla düzdür ve yüzün konturlarına göre eğilmez.

 

 

Aviator: Ray Ban’in ilk çıkardığı gözlük modellerinden olup Amerikalı havacıların yani pilotların çok tercih ettiği gözlük modeli aviator gözlük modeli klasikleşmiş bir gözlük modelidir. Aslında damla, pilot ve aviator gibi birden çok isim ile anılmakta olup günümüzde ise pilot gözlüğü olarak namını yürütmektedir.

 

 

Cat-eye: Bir kelebeği veya kedi gözünü andıran kavisli çerçeve, kedi gözü gözlüklerin en belirgin özelliğidir. 50'li ve 60'lı yıllarda da son derece popüler olan cat eye gözlükler, kadınların en sevdiği modellerden biridir. Kadınsı ve çarpıcı bir görünüm için ideal güneş gözlüğü çerçeveleridir.

 

 

Büyük Çerçeveler:

 

Oversize güneş gözlükleri: Oversize güneş gözlükleri, büyük camları ve geniş çerçeveleriyle trend olan gözlüklere verilen model ismidir. Bu gözlükler yüzünün çoğunu kaplayarak, yüz hatlarını yumuşatır. Yüzü daha ince gösterme özelliği vardır. Ayrıca, oversize güneş gözlükleri, güneş ışınlarının çoğunu engelleyerek, gözlerini daha iyi koruyamaya yardım eder. Yaz ayları için en sık kullanılan modellerden biridir.

 

Büyük kare çerçeveler: Kendine güvenen ve şık bir görünüm sağlayan büyük kare çerçeveli güneş gözlükleri son yılların trendlerindendir.

 

 

Yuvarlak Çerçeveler:

 

Retro yuvarlak çerçeveler: Retro güneş gözlüğü gibi dönemsel parçalar yakın geçmişte moda olan ve yeniden popülerleşmiş ürünleri ifade eder.

Retro güneş gözlükleri, modayı takip eden kadın ve erkekler arasında popülerdir ve farklı yüz tiplerine uygun birçok farklı model mevcuttur.

Bu gözlükler, yüz hatlarını daha ince gösterir. Kadın ve erkek yüzünüzün daha çekici görünmesine yardımcı olabilir. 

 

Modern yuvarlak çerçeveler: Trendy ve çarpıcı bir görünüm isteyenlerin tercihi olan modern tarazdaki yuvarlak güneş gözlüğü çerçeveleri de birçok kişinin tercihi haline gelmiştir.

 

 

Spor Çerçeveler:

 

Wrap-around çerçeveler: Aktif yaşam tarzına uygun sporcuların tercihi olan gözlüklerdir. Güneşin zararlı ışınları gözümüze sadece önden değil, yanlardan da ulaşır. O nedenle eğer çok fazla güneşte kalıyorsanız yanlardan yüzü saran (“wrap-around”) çerçeve modellerini tercih etmelisiniz.

 

 

ve eğlenceli bir tarza sahip olanların tercih ettiği güneş gözlüğü çerçeveleridir.

 

Pastel renkli çerçeveler: Romantik ve zarif bir görünüm istiyorsanız pastel tonlardaki güneş gözlüğü çerçeveleri inanın tam sizliktir.

 

 

Siz de kaliteli, şık ve Dünya markalarının güneş gözlüğü modellerini iki yıl garantili, ücretsiz iade hakkıyla ve uygun fiyatlarla almak istiyorsanız optizen.com.tr online sitemize bakabilir ve size en yakın olan mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: Güneş Gözlüklerinde Çerçeve Stilleri
Ağustos 31, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR