Mavi Işık Korumalı Gözlük

Mavi Işık Korumalı Gözlük

Gözlük dediğimizde akla ilk gelen güneş gözlüğü ya da optik gözlüklerdir. Oysa ki gözlük, göz sağlığımızı korumak için kullanılan metaryeldir. Dijitalleşmenin her gün arttığı bu zamanlarda; bilgisayarlardan, telefonlardan ve televizyonlardan yayılan mavi ışıkların, gözlere verdiği zarar da artmaktadır. Sadece bilgisayarlar değil; tabletler, led ışıklar, telefonlar hatta enerji tasarrufu ampüllerden bile mavi ışıklar yayılmaktadır. HEV ışıkları olarak da bilinen mavi-mor zararlı ışınlar, gözden geçip, hiç filtrelenmeden retinaya ulaşır. Bu sebeple, retinada kalıcı hasarlar meydana getirebilir.


Mavi-Mor (Hev) Işık Nedir?
Mavi ışık, gözle görülemeyen ışıklardır. Bu ışıklar en kısa dalga boyuna ve en yüksek enerjiye sahip, göz tarafından filtrelenemeyen ışıklardır. Gözler mavi ışık filtrelemesi yapamadığı için, mavi ışıklar direkt kornea ile temasa geçer.

 

 

Neden Mavi-Mor Işık Korumalı Gözlük Kullanılmalıdır?
Sıradan bir gününüzü düşündüğünüzde, günlük kaç saat dijital ekranlara bakıyorsunuz? Film izlediğiniz, telefonla ya da bilgisayarla ilgilendiğiniz saatleri düşünürseniz, gününüzün çoğunluğunda dijital ekranlara maruz kaldığınızı fark edeceksiniz. Mavi-mor ışıklara maruz kaldıkça, baş ağrısı, uykusuzluk gibi etkiler oldukça artacak. Uzmanlar, mavi ışığa çok fazla maruz kalmanın; geceleri dinlenme, gün içerisindeki dikkat ve odağın dağılması gibi olumsuz etkiler konusunda hemfikirler. Çok masum gibi görünen led ışıklar bile, insana en çok zarar veren mavi ışıklar yüzünden, gözlerdeki retinada kalıcı hasara, hatta görme kaybına neden olabilmektedir.


Mavi ışık yüzünden kaynaklanan tüm olumsuzluklar için en ideal çözüm, 
mavi ışık korumalı gözlüklerdir. Mavi ışık korumalı gözlükler, gözlerin yapamadığı mavi ışık filtrelemesini yaparak, daha sağlıklı gözlere sahip olmanıza yardımcı olacaktır. Mavi ışık korumalı gözlükler sayesinde, dijital ekranlara ne kadar maruz kalırsanız kalın, zararı en aza indirebileceksiniz.


Mavi Işık Korumalı Gözlükleri Kimler Kullanmalıdır?
Söz konusu olan sağlık olduğunda, bir çok tedbirin büyük hastalıkların önüne geçtiğini unutmamak gerekir. Mavi-mor ışık korumalı gözlükler de en az güneş gözlükleri kadar önemlidir. Özellikle tüm gün bilgisayarla çalışan insanların göz sağlığını korumak için, mavi ışık korumalı gözlük kullanmaları bir gerekliliktir. Mavi-mor ışığa, iş hayatından dolayı çok fazla maruz kalınıyorsa; ileride uykusuzluk, baş ağrısı ve çeşitli sağlık problemleri ortaya çıkmaya başlayacaktır. Sonuç olarak, göz sağlığına önem veren herkes, 
mavi ışık korumalı optik gözlük kullanabilir.


Mavi Işık Korumalı Gözlükleri Kendi Gözlüğüme Uygulayabilir Miyim?
Mavi ışık korumalı gözlükler, mavi ışığı filtreleyebilen özelliğe sahiptirler. %30 oranında filtreleme sağlayan mavi ışık korumalı gözlük camlarını, güneş gözlük camlarınıza ya da optik gözlük camlarınıza da uygulayabilirsiniz. Böylelikle yapay ışıklardan korunmak için ayrıca bir gözlük daha taşımınıza gerek kalmayacaktır. Güneş gözlükleri ya da optik gözlüklerin dışında, numarasız normal gözlük olarak da
 mavi ışık optik gözlükleri kullanabilirsiniz.

 

 

Birçok açıdan oldukça avantajlı olan mavi ışık korumalı gözlükleri düzenli olarak kullanmaya başladığınızda, uykusuzluk, baş ağrısı ya da dikkat bozukluğu gibi negatif etkilerin kendinizden uzaklaşmaya başladığını farkedeceksiniz. Bunlarla birlikte, siz farketmeseniz de, göz yorgunluğunuz  minimum seviyelere inecektir.Mavi ışığın vücudunuzda yarattığı stres miktarı da azalacak ve kendinizi daha pozitif hissedeceksiniz.


Mavi ışık korumalı gözlük kullanmaya karar verdiyseniz; dikkat etmeniz gereken ilk şey dalga boyu aralığıdır. İdeal olan, en az 455 nanometreye kadar kapsamlı olan gözlüklerdir. Dalga boyunun belirtildiği bir sertifakayla bu ayrımı rahatça yapabilirsiniz.


En iyi mavi ışık korumalı gözlükler ve fiyatları için; 
optizen.com.tr online sitemizi ziyaret edebilir ya da size en yakın olan mağazamıza uğrayabilirsiniz

Etiketler: Mavi Işık Korumalı Gözlük
Eylül 04, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR