Numaralı (Optik) Gözlük Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

Numaralı (Optik) Gözlük Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?

Numaralı (Optik) Gözlük Kullanmaya Başlamadan Önce Yapılması Gerekenler

 

 

Bir çok insanda; miyop, hipermetrop, astigmat, presbiyopi (yaşlılığa bağlı yakını görememe) gibi daha da fazlalaştırabileceğimiz göz rahatsızlığı bulunur. Bu göz kusurları çok küçük yaşlarda ortaya çıkabileceği gibi ilerleyen yaşlarımızda da ortaya çıkabilir.

 

Eğer bir göz rahatsızlığınız olduğunu düşünüyor ve belli belirtileri yaşıyorsanız yapmanız gereken ilk ve en önemli şey, tabi ki bir göz doktoruna gitmek ve muayene olmak olmalı.

 

Doktorunuz tarafından, numaralı (optik) gözlük kullanmanıza karar verildiyse, ikinci adımınızda iyi bir optik mağazasına gitmek ve size ve göz kusurunuza en uygun çerçeve ve cam seçimini yapmaktır. Size doğru ve detaylı bilgi verebilecek bir optisyen bulmak, doğru gözlük seçiminde size çok yardımcı olacaktır.

 

 

Numaralı (Optik) Gözlük Seçimi Neden Önemli?

 

 

Kullanacağınız gözlük, size ve tarzınıza mükemmel şekilde uygun olması gereken çok kişisel bir aksesuardır. Fakat özellikle numaralı (optik) gözlük satın alacaksanız, bir aksesuardan çok, sağlığınız açısından en doğru olanını almaya dikkat etmelisiniz.

 

Numaralı (optik) gözlük seçiminde dikkat etmeniz gereken başlıkları aşağıda şekilde topladık. Gelin detaylarıyla inceleyelim;

 

  • İyi bir optik mağazası seçin.

Uygulayıcı onlar olduğu için burası gerçekten çok önemli. Size en doğru ölçümleri yaparak, detaylı bilgi vererek, aceleye getirmeden en sağlıklı seçimi yapmanızı sağlayacak iyi bir optisyen bulmanız sizin için en iyisi olacaktır.

Göz numaralarınıza göre ve seçilen çerçeve doğrultusunda gerekli olan inceltme oranına karar verilmelidir. Günlük kullanım ihtiyaçları doğrultusunda kaplama seçiminizde optisyeninizle birlikte en doğru karar verebilirsiniz.

Biz de, Optizen Optik mağazalarımızda bulunan profesyonel optizsyen ekibimiz ve ölçüm cihazlarımızla sizleri her zaman bekleriz.

 

  • Daha iyi bir görüş için, çerçeveden önce cam kalitesine odaklanın.

Çerçeve seçimi tabi ki dış görünüşünüz için çok önemli ama sağlığınız için öncelikle odaklanmanız gereken kaliteli bir cam seçimi olmalıdır.

Kullanılan malzeme, gerekli olan kaplama bilgileri, sertifika bilgileri gibi detayları yine optisyeninizden öğrenebilir ve numaralı (optik) gözlüğünüz için en doğru cam seçimini yapabilirsiniz.

 

 

  • Camın ışık geçirgenliğine ve ultraviyole ışınları kesen teknoloji ile yapılmış olmasına dikkat edin.

Göz kusurunuz varsa, en dikkat etmeniz gereken şey de güneşin zararlı ışınlarından gözlerinizi daima korumak olacaktır. Bunun için de, seçtiğiniz camların UV ışınlarına karşı korumalı olup olmadığına mutlaka bakın.

 

  • Kaplamalar da, dikkat etmeniz gereken bir diğer önemli nokta.

Antirefle kaplamalı camlar genel olarak yansıtmayı kesmektedir. Kendi içinde de sizin kullanımınıza göre farklılık göstererek ayrılmaktadır.

Uzun süre dijital ekran karşısında olan biriyseniz, size önerimiz UV korumalı ve blue kaplamalı camlar olacaktır. Araç kullanıcıları için de yine antirefle kaplamalı, drive özellikli kaplamaları önermekteyiz.

 

  • Sadece çerçeveye odaklanmayın.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi özellikle numaralı (optik) gözlük seçimi yapıyorsanız, sadece çerçeve şeklinde değil camda da marka ve kaliteyi sorgulamak çok önemli. Size uygun en kaliteli malzemeyi tercih etmeniz sağlığınız açısından en iyisi.

 

  • Çok ucuz çerçevelerden uzak durun.

 

Çok ucuz çerçevelerde sağlığa zararlı vernikler kullanılabilir. Belirli bir standartta üretilen, kaliteli ve sertifikalı çerçeveleri tercih etmeniz doğru olacaktır.

 

              

 

Numaralı (Optik) Gözlüğünüzü Aldınız ama Rahat Ettiniz mi?

 

Yukarıda belirttiğimiz maddelere dikkat ederek en uygun gözlüğü seçerek satın aldınız. Peki yeni gözlüğünüzle rahat mısınız? Satın alma işleminden bir süre sonra optisyeninizi tekrar ziyaret etmeli ve aşağıdaki soruları beraber yanıtlayıp, konforlu bir görüş için gerekli ayarlamaları yaptırmalısınız.

  • Yeni gözlüğünüzle görmeniz ne kadar iyi?
  • Gözlük camlarınız ve çerçeveniz optimum şekilde uyumlu mu?
  • İlave özellikler kullanışlı ve uygun mu (gözlük camı kaplamaları, renk, vs)?
  • Kişisel görme alanlarında rahat görüyor musunuz?

 

 

Numaralı (optik) gözlük camlarınızın çerçeveye sıkıca takıldığından da emin olmanız iyi olacaktır. Aynı şekilde, gözlük camlarının kenarlarının ön kısımdan açıkça görülüyor olduğu veya gözlüğün burnunuzun üzerine veya kulağınız arkasına çok fazla baskı yapıp yapmadığı da mutlaka kontrol edilmelidir

 

Yeni gözlüğünüze alışmanızın biraz zaman alacağını unutmayın!

 

 

 

Tüm numaralı (optik) gözlük ve güneş gözlüğü modelleri için optizen.com.tr online sitemize bakabilir ve size en yakın olan mağazamızı ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca optisyen desteğine ihtiyaç duyduğunuz her an, mağazalarımıza gelerek hem numaralı (optik) gözlükleriniz hem de güneş gözlükleriniz hakkından bilgi ve destek alabilirsiniz.

 

 

Etiketler: Numaralı (Optik) Gözlük Seçiminde Nelere Dikkat Edilmeli?
Eylül 03, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR