Optik Gözlük Bakımı: Gözlüklerinizi Temiz, Güvenli ve Dayanıklı Tutmanın İpuçları

Optik Gözlük Bakımı: Gözlüklerinizi Temiz, Güvenli ve Dayanıklı Tutmanın İpuçları

Herkese merhaba. Bu haftaki blog yazımızda, optik gözlüklerinizi temiz, güvenli ve dayanıklı tutmanız için bazı önemli ipuçlarını paylaşacağız. Optik gözlüklerinize düzenli bakım yapmak, doğru şekilde saklamak, uygun olan haliyle kullanmak görme deneyiminizi ve gözlüklerinizin ömrünü uzatmanıza yardımcı olacaktır. İşte dikkate almanız gereken bazı ipuçları:

 

Doğru temizlik yöntemlerini kullanın: Optik gözlüğünüzün temizliği, görme kaliteniz açısından çok önemlidir. Gözlüklerinizi temizlemek için sert, aşındırıcı ve yıpratıcı temizlik maddeleri yerine, gözlük temizlik spreyi veya hafif sabunlu su kullanmanızı öneririz. Gözlük camlarınıza çizebilecek ve zarar verebilecek sert bir bez yerine, mikrofiber bir temizlik bezi veya özel olarak satılan gözlük temizleme bezi/mendili kullanarak nazikçe temizlemeniz doğru olacaktır.

 

 

Gözlüklerinizi düzgün şekilde tutun: Gün boyunca kullanmak durumunda kaldığınız pptik gözlüklerinizin kullanımı, tutuş biçimi hem o anki görüş kaliteniz hem de gözlük ayarlarınızın bozulmaması için oldukça önemlidir. Gözlükleri çıkarırken veya takarken, tek elinizi değil iki elinizi de kullanıp çerçevenin her iki kolunu da tutacak şekilde eşit bir baskı uygulayın. Gözlüklerinizi tek elle çıkarmak veya başınıza takmak, optik gözlük çerçevesi üzerinde gereksiz baskı uygulayabilir ve deformasyona neden olabilir.

 

Gözlükleri doğru şekilde saklayın: Optik gözlük kullanımında en çok dikkat edilmesi gereken konulardan birisi de şüphesiz gözlüklerinizi ne şekilde muhafaza ettiğinizdir. Gözlüklerinizi kullanmadığınız zamanlarda, özellikle de çantanıza koyacağınız zamanlarda onları korumak için bir gözlük kabı veya kutusu kullanmanız önemlidir. Gözlük kabı, çizilmelere ve darbelere karşı koruma sağlar ve gözlüklerinizi toz ve kirin etkisinden korur.

 

 

Silhouette 4555/75 9230 52-19

 

Sıcaklık ve nemden kaçının: Belki daha önce duymamış olabilirsiniz ama optik gözlükler, aşırı sıcaklık ve nemden etkilenebilir. Evet doğru duydunuz! Aşırı sıcak ve nemli yerlerde gözlükleriniz zamanla deformasyona uğrayabilir ve çerçeve yapısında bozulmalar görülebilir. Bu yüzden optik gözlüklerinizi uzun süre doğrudan güneş ışığına veya sıcak ortamlara maruz bırakmaktan kesinlikle kaçının. Ayrıca, banyo veya sauna gibi aşırı nemli ortamlarda gözlüklerinizi kullanmamaya ve bu ortamlarda gözlüklerinizi bırakmamaya özen gösterin. Özellikle yaz aylarında, sıcak havalarda araç içinde bırakılan gözlüklerde deformasyon, ren solması, renk soyulması gibi durumlar sıkça görülür. Bu yüzden gözlüklerinizi aracınızın içinde bırakmamak en iyi çözümdür.

 

Gözlük ayarlarınızı düzenli olarak kontrol ettirin: Optik gözlüklerinizin çerçeve ayarlarını ve vidalarını düzenli olarak kontrol etmek önemlidir. Günlük kullanım esnasında kimi zaman yatarken ve uzanırken gözlüklerimizi çıkarmayız. Fakat bu durum optik gözlüklerin vidalarının çabuk gevşemesine, ayarlarının bozulmasına ve görme odağınızın doğru yerde olmamasına sebebiyet verebilir. Gevşemiş vidaları mutlaka sıkın ve eğer çerçeve üzerinde herhangi bir hasar veya kırık varsa, bir optik mağazasına gösterin ve ayarlarını yaptırın.

 

 

Gözlükleri yüzeylere düzgün yerleştirin: Optik gözlüklerinizi çizilmelere karşı korumak için, gözlük camlarınızı masaya, yüzeye veya diğer sert nesnelere doğrudan yerleştirmekten kaçının. Her zaman gözlük camları yerine sapların üzerine koymaya hatta en sağlıklısı set yüzeylere temastan ve yerleşimden kaçınarak gözlük kabınızı kullanmaya özen göstermenizdir.

 

Göz muayenenizi aksatmayın: Genel olarak, sağlıklı yetişkinlerin senede bir kez göz muayenesine gitmesi önerilir. Ancak, bazı durumlarda daha sık muayene gerekebilir. Örneğin, göz problemlerinin öyküsü olan kişiler, yüksek miyopi veya diyabet gibi göz rahatsızlıkları olanlar, hamile kadınlar veya yaşlı yetişkinler daha sık muayene olmalıdır. Ayrıca çocuklar göz muayenesine özellikle önem verilmelidir. İlk göz muayenesi, çocuk 6 aylık olduğunda veya görme problemleri varsa daha erken bir zamanda yapılmalıdır. Doktorunuzun ayrıca bir önerisi yoksa tavsiye edilen çocuklar için okul çağına geldiklerinde ve ardından her 6 ayda bir muayene olmasıdır.

 

Siz de Dünya markalarının kaliteli ve şık güneş optik gözlük modellerini iki yıl garantili, ücretsiz iade hakkıyla ve uygun fiyatlarla almak istiyorsanız, hem de gözlük bakımı için gerekli olan tüm aksesuarlar için optizen.com.tr online sitemize bakabilir ve size en yakın olan mağazamızı ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler: Optik Gözlük Bakımı: Gözlüklerinizi Temiz, Güvenli ve Dayanıklı Tutmanın İpuçları
Eylül 02, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR