Polarize Nedir ? Ne İşe Yarar ?

Polarize Nedir ? Ne İşe Yarar ?

Polarize parlak ya da ıslak zemine çarparak yansıyan, görmemizi engelleyen ışık topluluğunu en iyi biçimde emebilen bir film tabakasıdır. Eski dönemlerde fotoğrafçıların kullandığı bir özellik olup günümüzde de polarize film tabakası, işlenmemiş camın içine yerleştirilerek güneş gözlüğü sektöründe de kullanılıyor. Bu şekilde, camın göz kamaştırıcı etkisini ortadan kaldırıyor ve ışık yansımalarının emilmesini sağlıyor.

 

Güneş ışınları gibi son derece etkili olan ışınlar metal yüzeyde, beyaz zeminde, düz alanlarda, karda ve su yüzeyinde etkisini çok fazla gösteriyor. Polarize filtre ise bu etkileri minimuma indirme konusunda oldukça kolaylık sağlıyor. Bu özelliğiyle gözlük kullanıcılarının dikkatini çekiyor. Göz hassasiyeti olanlar ve daha net bir görüş elde etmek isteyenler için tercih edilebilir bir özellik olarak karşımıza çıkıyor. Polarize camlar renk açısından da birçok çeşitliliğe sahiptir ve ürün skalası geniştir. Kahverengi polarize camın en belirgin özelliği rengi belli bir oranda bozmasıdır. Bu özellikte göz sağlığına sunduğu faydayı belli etmektedir. Gri ve yeşil tondaki polarize camlar ise görüntü kalitesi daha net olup canlılığı yüksek düzeyde arttırmaktadır. Bu sayede görüntü daha net ve keskin olacaktır. Bu gibi özellikler ihtiyacımız olan cam rengini seçme konusunda bize yardımcı olacaktır.

 

 

Yatay bir yüzeyden yansıyan güneş ışınları çoğu zaman rahatsız edici bir parlama oluşturur. Oluşan bu parlamalara uzun süre bakıldığında bazı göz hastalıklarına yol açtığı en çokta katarakt riskini tetiklediği saptanmıştır. Bu gibi durumları ortadan kaldırmak adına polarize filtre doktor tavsiyesine giren bir kaplama özelliği olarak karşımıza çıkıyor. Doğa , su sporlarıyla ilgilenen ve araç kullanımı olan sürücüler içinde ekstra bir konfor sağlayan polarize kaplama kullanım alanı geniş olup bir çok kullanıcı tarafından tercih edilen bir özelliktir.

Örneğin ; su üzerinde yansıyan ışığı süzer ve ışığın sudan yansımasını engeller. Aynı durum araç içinde geçerlidir, yansımanın en zararlı olduğu durum araç kullanımı sırasında gözlemlenmektedir. Ön konsol ve ön camda oluşan yansımalar kullanıcıları rahatsız etmekte, bu durumun önüne geçmek için ise polarize güneş gözlüğü kullanımı oldukça konfor sağlamaktadır. Yüksek kalite optik performansına sahip olan bu gözlükler firmalar tarafından tercih edilip raflarda yerini alıyor. UV koruma haricinde ekstra bir özellik olan polarize kaplama diğer güneş gözlüklerine göre fiyat farkı oluştursa da geniş ürün yelpazesi ile alıcılarına kolaylık sağlıyor. Avantajları; dayanıklıdır , rengi solmaz. Parlamaları ve UV ışınlarını en iyi biçimde absorbe eder. Açık alanlarda yapılan her türlü aktiviteler için uygundur. Avantajları olduğu gibi dezavantajları olan polarize kaplama LED ve LDC ekranları koyu gösterebilir. Bu nedenle dijital ekran kullananlar, örneğin pilotlar polarize cam tercih etmemektedir.
Etiketler: Polarize Nedir ? Ne İşe Yarar ?
Ağustos 31, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR