Yedek Gözlüğün Önemi Nedir ?

Yedek Gözlüğün Önemi Nedir ?

Yedek gözlüğün önemi günümüzde daha çok arttı. Sebebi ise araya giren ve bir çok insanı mağdur eden pandemi… Pandemi sürecinde, bir çok esnaf, dükkan, AVM gibi gözlük mağazaları da mecburiyetten kepenkleri indirmek durumunda kaldı. Bu sebepten dolayı da yedek gözlüğü olmayan bir çok müşterimiz sorunlar yaşadı. Mesela göz diyoptrisi (göz numarası)yüksek olan sevgili müşterilerimiz, bir yolculuğa, seyahate, tatile çıktığında ya da çocuklu bir evde olduğundan dolayı; gözlüğün camının kırılması, sapının kırılması, göbek kısmının kırılması, büyük çizikler olması yada küçücük bir plaketin düşmesi sebebi ile burunlarını acıttığı için kullanamamaları sorunları ile karşılaşıyoruz. Ya da güneşte rahatsızlığı olan, geceleri araba farlarından gözü ağrıyan ve başına vuran bir çok müşterimiz var bilindiği üzere göz ağrısı başa vuruyor ve buda çok karşılaştığımız sorunlardan sadece bir tanesi.. ve buda maalesef ki kaza riskini arttırıyor. Ama tabi ki de bunların çok güzel, rahat ve pratik çözümleri var. Mesela yüksek göz numarası olan müşterilerimizi örneklendirmekten başlarsak ;

Bir tatile giderken yolculuk esnasında torpidoya eğildi ve gözlüğü düştü hanımda o sırada ayağını çekiyordu ve yanlışlıkla bastı kırıldı gözlük artık kullanılamayacak halde eğer ki yedek gözlüğü olsaydı yolculuğuna ve tatiline rahatça devam edebilirdi ama olmadığını var sayalım yüksek numaralar hiçbir optikçinin stokunda bulunmaz ve en az 2-3 gün sürer yapılması ve bu süre zarfında müşterimiz gözlüksüz çok zor dayanır bu ve bunun gibi bir çok duruma maruz kalmamak için yedek gözlük şart. Gece yol giden müşterilerimizden örnek verecek olursak ;

 Geç saatlerde gözlük tamiri yapacak birisini bulmak çok zor olur hatta imkansız denilebilir. Ama gece sürüşlerine özel camlar üretildi mesela sarı camlar veya Driver sürücü camları tamamen kişiye özel üretilmektedir. ayrıca ek olarak ta bunlar numaralıda yapılabiliyor. Ve en çokta yedek gözlük sporcularımız için önemlidir çünkü onların gözlüklerinin çerçeveleri büyük olduğundan camı da büyüktür ve üretimi özeldir hiçbir yerde kolay kolay hazırda bulamazlar hele de yüksek numaralıysa hiç olmaz çünkü ağır olur. Golf, yüzücü, basketbol, voleybol,  futbol, bisiklet sürücüleri bunlar için daha da önemlidir.(Cam renkleri seçeneği ile birlikte mevcuttur.)

Bir  o kadar da dış görünüş olarak spor, takım elbise uygunluğuna göre farklı farklı takabilmek içinde yararlı olur. Toplantıya veya işe giderken klasik, günlük hayatımızda spor tarzında gözlüklerimiz olursa yedekte, işimizi görür ve çok işe yarar bu yönden de.

Optik mağazalarımızda genelde ikinci gözlük alımlarında kampanyalar olabiliyor. Buda kullanıcılar için yedek gözlüğü cazip hale getirebiliyor.

Numaralı güneş gözlüğünün yapılabilirliği henüz yaygın değil ama bu bölümde de fazlasıyla geliştirilmiş teknolojilerimiz var. Sadece numaralı olması değil uzak yakın bir arada olarak ikisi bir arada güneş gözlükleri de yapılabilmektedir. Ayrıca renk seçeneği de kullanıcılarımıza fazlaca renk seçeneği ile sunulmaktadır ve kendileri seçmektedir. Bu teknoloji sayesinde de güneşte rahatsızlığı olan veyahut tatilde güneş gözlüğünde herhangi bir sorun yaşayan müşterilerimiz daha rahat edecektir ve kaliteli bir şekilde işlerine devam edecektir.

Ve bu şekilde güneş gözlüğü yaptıran müşterilerimiz 1 tane de yedek güneş gözlüğü aldığında; sahilde, denizde veya piknikte yedeği kullanıp kaliteli olan gözlüğüne hem zarar vermemiş hem de yıpratmamış olur, gözlüklerinin ömürlerini daha sağlıklı bir şekilde uzatmış olurlar.

Güneş gözlüğü aslında sadece bir aksesuar değildir. Sağlık için de takılmalıdır. Pazardaki imitasyon gözlüklerden yada markette satılanlardan değil, optik mağazalarından alınmalıdır.

Sık bilgisayar kullanıcıları içinde farklı farklı yaptığı işe ve kullandığı yere göre ayrı ayrı özellikleri olan camlar var. Bunlar alternatif olarak alınırsa mesela; bilgisayardan, telefondan veya televizyon ışıklarından gelen mavi ışıkları kırması ve gözümüzü koruması için yapılan cam ayrı, ek olarak güneş ışığında ki zararlı ışınları almayıp yararlı ışınları alabilen camlar da var. Bunlardan alıp yedek olarak adlandırmayıp alternatif gözlük olarak adlandırırsak bunun da çokça faydasını görürüz. Çünkü göz sağlığı her şeyden çok  daha önemli. Göremezsek hayat durur işlerimiz aksar. Bırakın çalışmayı evde yemek yapmak için soğan kesemez hale gelinebiliyor.. Tüm bu sebeplerden dolayı yedek gözlük, gözlük kullanıcıları açısından fazlalık yada masraf değildir. Tam tersine  ana gözlüğü kadar da ihtiyaç  ve biz optisyenlerin de bizzat önemli tavsiyeleri..
Etiketler: Yedek Gözlüğün Önemi Nedir ?
Ağustos 30, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR