Klipsli Güneş Gözlükleri

Klipsli Güneş Gözlükleri

Numaralı gözlük kullananlar, sürekli ayrı bir güneş gözlüğü kullanmakta zorlanabilirler. Gözlüklerinizi sürekli çıkarmak ve değiştirmek; aşınma ve yıpranmanın yanı sıra, onları düşürme veya yüzünüzden sert çıkarma ihtimalinizde, zarar görme olasılığını artırır. Klipsli güneş gözlükleri, bir klips   aracılığı ile numaralı gözlük çerçevelerine takılan ve numaralı gözlükleri güneş gözlüğüne çeviren bir çeşit gözlük modelidir. Bu sayede numaralı gözlük kullananlar, numaralı güneş gözlüğü almalarına gerek kalmadan bu klipsler vasıtası ile güneş gözlüğü ihtiyacını karşılamış olurlar. Yanında fazladan gözlük taşımayı sevmeyen kişiler için oldukça güzel bir çözümdür.

 

Normal gözlüğünüzün üzerine, reçetesiz güneş gözlüğü takmak ne pratik ne de rahattır. Klipsli güneş gözlükleri kolayca yerine oturur, kullanılmadığında bir cebe veya çantaya rahatça sığar. Böylelikle numaralı gözlüklerinizi çizmez. Klipsli güneş gözlüklerinin koruma miktarı, kaplamasının koruma miktarına göre değişkenlik gösterir. Klipsli güneş gözlükleri satın alırken, yeterli miktarda UV koruması sağladıklarından emin olmak gerekir.

 

Güneş ışığının ultraviyole (UV) radyasyonuna uzun süre maruz kalmak; katarakt, kornea güneş yanığı ve hatta göz veya göz kapağı kanserlerine yol açabilir. Klipsli güneş gözlüklerinin, numaralı gözlüklerinizin camını tamamen kapatması önemlidir. Aksi takdirde UV ışınları yine de gözlerinize zarar verebilir. UV ışınlarına karşı tam koruma sağlayan klipsli lensler almanız gerekir.

 

UYGUN BOYUTU BELİRLEMEK İÇİN LENS GENİŞLİĞİNİZİ ÖLÇÜN!

İnternetten klips sipariş etmeden önce lens genişliğinizi ölçmek iyi bir fikirdir. Çerçeve boyutu, reçeteli gözlüklerinizin çerçevesinin iç kısmına basılmıştır. İlk iki basamaklı sayı, lens genişliği veya "göz boyutu"dur. Göz boyutu genellikle 40 ila 62 milimetre arasında değişir. (Çerçeveler her zaman milimetre cinsinden ölçülür.) Sonraki iki basamaklı sayı, lensler arasındaki mesafe veya "köprü boyutu"dur. Köprü boyutu 14 ila 24 milimetre arasında değişir.

 

Gözlükleriniz bir süredir sizdeyse, genellikle yüzünüze temas ettiği için bu numaralar çerçeveden silinmiş olabilir. Eğer öyleyse, lens boyutunu kendiniz belirleyebilirsiniz. Lensin en geniş noktasındaki genişliğini (göz boyutu) ve lenslerin birbirine en yakın olduğu yer arasındaki mesafeyi (köprü boyutu) ölçün. Ayrıca merceğin merkezdeki yüksekliğini de bilmeniz gerekecektir.

 

Varsa bir metrik cetvel kullanın. İyi bir kural, sipariş verirken hem genişliğe hem de yüksekliğe 2 milimetre eklemektir. Numaralı gözlükler için klipsli güneş gözlüğü satın alırken, uyumun mükemmel olmayabileceğini unutmayın. En önemli amaç, lensin klipsle tamamen kaplanmasını sağlamaktır.

 

 

 

KLİPSLİ GÜNEŞ GÖZLÜKLERİNİN TÜRLERİ

Standart klipsli güneş gözlükleri; en yaygın klips türüdür. Genellikle dört metal tutma klipsi ile gözlüğünüzün dış kenarları boyunca çerçeveye takılırlar. Klipsler, reçeteli lensinizin çizilmesini önleyecek bir vinil koruyucu kılıf ile kaplanmıştır. Yine de lenslerinizin çizilmediğinden emin olmak için klipsleri takarken veya çıkarırken dikkatli olmalısınız. Klipsleri dışarı doğru çekmek için iki elinizi kullanın ve ardından gözlüğünüzden çıkarın. Zaten reçeteli gözlükleriniz varsa ve klipsli istiyorsanız, standart klipsli güneş gözlükleri en basit çözümdür. Çerçeve üreticisinin bir klips sunup sunmadığını görmek için gözlüğünüzü satın aldığınız mağazaya danışarak başlayın.

 

Flip up(yukarı çevirmeli) klipsler; Bunlar oldukça popülerdir, çünkü kullanıcı gerekmediğinde onları çıkarmak zorunda kalmadan yukarı kaldırabilir. Bu, örneğin sürüş sırasında bir tünele girerken faydalı olabilir. Klips, çerçevenin dış kenarları yerine gözlüğün köprüsüne takılır. Bu, kullanıcının onları bir eliyle yukarı veya aşağı çevirmesine izin verir. Çevirmeli klipsler daha uzun süre dayanabilir çünkü onları açıp kapatmak zorunda kalmazsınız ve menteşeler sorunsuz hareket edecek şekilde tasarlanmıştır. Flip up(yukarı çevirmeli) klipslereski kullanılan bir yöntemdir.

 

 

 

Manyetik klipsler;  genellikle numaralı gözlük setinin bir parçası olarak gelir. Genel olarak, manyetik klipsler korozyona dayanıklı hafif bir metalden yapılır ve reçeteli gözlüklerinize sıkı ve güvenli bir şekilde oturması için manyetik bağ teknolojisini kullanır. Manyetik klipsler, reçeteli çerçevelerinize takıldığında tatmin edici bir "tık" sesi çıkarır. Ancak, orijinal üreticiden temin edilmedikçe, mevcut reçeteli gözlükleriniz için manyetik klipsler bulmak zor olabilir.                                          

 

 

KLİPSİ GÜNEŞ GÖZLÜKLERİN TEMİZLENMESİ VE BAKIMI

Çoğu klipsli güneş gözlüğü, mikrofiber bir bez ve bir taşıma çantası ile birlikte gelir. Lensler metal klipsli veya menteşeli plastikten yapıldığından, özellikle bir çift numaralı güneş gözlüğü satın alma maliyeti ile karşılaştırıldığında, fiyatlarına göre dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Lensleri tıpkı reçeteli gözlükleriniz gibi temizleyin: biraz lens temizleyicisi püskürtün ve ardından mikrofiber bezle nazikçe kurulayın.

 

Klipsli güneş gözlükleri, numaralı güneş gözlüklerine uygun ve ucuz bir alternatif sunar. Hem yanınızda iki tane gözlük taşımak zorunda kalmayacağınız gibi aynı zamanda tek gözlük maliyeti ile iki konuyada çözüm sunabilirsiniz. Klipsli güneş gözlüğü veya ayrı bir reçeteli güneş gözlüğü seçimi size ait ancak en önemli amacın siz dışarıdayken gözlerinizi güneşten yayılan UV ışınlarından korumak olduğunu unutmayın.

 

Klipsli güneş gözlük fiyatları için; optizen.com.tr online sitemizi ziyaret edebilir ya da size en yakın olan mağazamıza uğrayabilirsiniz.

Etiketler: Klipsli Güneş Gözlükleri
Eylül 05, 2024
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR